Wat is ventilatie?

Ventilatie wordt steeds belangrijker in bouw- of renovatieprojecten. Omdat gebouwen steeds beter geïsoleerd en luchtdicht zijn, is het essentieel om ventilatie te gebruiken om continu en gecontroleerd vervuilde binnenlucht te vervangen door frisse buitenlucht. Dit helpt om overtollig CO2, stofdeeltjes, onaangename geuren, vocht, enzovoort, die niet vanzelf verdwijnen, te verwijderen.

Met een betrouwbaar ventilatiesysteem bent u verzekerd van goede luchtkwaliteit binnen, te allen tijde. Dit is aangenaam, duurzaam en gezond. Goede ventilatie is voordelig voor u, uw gezin en uw huis.

Waarom is ventileren essentieel?

Elke dag ademt u ongeveer 22.000 keer in. Daarom heeft de kwaliteit van de lucht die u inademt een aanzienlijke invloed op uw gezondheid, en kan zelfs astma of allergieën verergeren.

Bijna de helft van de gebouwen heeft een te hoge luchtvochtigheid. Dagelijkse activiteiten zoals koken, douchen, schoonmaken, maar ook ademen en zweten voegen ongeveer 10 liter vocht toe aan de binnenlucht. Een teveel aan vocht bevordert vochtproblemen zoals schimmels en huisstofmijt, die op hun beurt allergische reacties kunnen veroorzaken.

Gemiddeld is de luchtkwaliteit binnenshuis tien keer slechter dan die van buitenlucht. Onze huishoudelijke activiteiten dragen bij aan de vervuiling van de binnenlucht, vooral in steeds meer luchtdichte huizen. Deze ophoping van vervuilde lucht kan problemen veroorzaken zoals onaangename geuren, schimmel, hoofdpijn of slaapstoornissen. Een effectief ventilatiesysteem verwijdert deze vervuilde lucht en vervangt deze door frisse en gezonde buitenlucht, zonder moeite of zorgen.

ClimaCare

Gratis offerte

Afspraak maken

Wij staan tot uw beschikking.

Contacteer ons vandaag nog om uw specifieke behoeften te bespreken, een gepersonaliseerde offerte te krijgen of een afspraak te plannen. Of het nu gaat om een eenvoudige vraag of om het starten van een samenwerking, wij staan tot uw beschikking om u te begeleiden bij elke stap van het proces.

Service.ClimaCare@outlook.com

+32 488 80 10 60