10 jaar ervaring

24h/24 - 7/7

Persoonlijke offerte

Hier vind je een schat aan nuttige en praktische informatie om je te helpen het vakgebied van airconditioning, verwarming, ventilatie en koeling beter te begrijpen. Of je nu een zorgzame huiseigenaar bent die let op energie-efficiëntie, een professional op zoek naar onderhoudstips, of gewoon nieuwsgierig bent naar de laatste technologische trends, wij zullen je vragen beantwoorden en deskundig advies geven. Blijf op de hoogte, blijf up-to-date, en ontdek de trucs die je helpen het beste uit je apparatuur te halen terwijl je je comfort en gemoedsrust behoudt.

Airconditioning

Omkeerbare airconditioningsystemen kunnen een binnenruimte zowel verwarmen als koelen. In de zomer bijvoorbeeld bieden deze systemen een onvergelijkbaar comfort. Ze koelen niet alleen de omgevingslucht, maar filteren ook automatisch de lucht in huis, waardoor die gezonder wordt door overtollig vocht te verwijderen. Airconditioning beschermt ook tegen geluidsoverlast en vermindert de impact van binnen- en buitenvervuiling op de woonomgeving.

De warmtepomp

Hier zijn de belangrijkste verschillen tussen een airconditioning en een warmtepomp (PAC):

  1. Gelijkaardige werking: Beide systemen gebruiken een koelmiddel in een gesloten circuit om een ruimte te verwarmen of te koelen, maar een warmtepomp kan ook warmte uit de buitenlucht halen en naar binnen overbrengen.
  2. Omkeerbare airconditioning: Een omkeerbare airconditioning is in wezen een lucht-lucht warmtepomp die zowel verwarming als koeling kan leveren.
  3. Beschikbaarheid van financiële steun: Lucht-lucht warmtepompen en traditionele airconditioners komen niet altijd in aanmerking voor overheidssteun.
  4. Buiteneenheid vereist: Voor beide systemen is de installatie van een buiteneenheid nodig om te kunnen werken.
  5. Verschillende warmtebronnen: Een warmtepomp kan verschillende warmtebronnen voeden, zoals radiatoren of vloerverwarming, terwijl een airconditioning beperkter is in de opties voor warmteverdeling.
  6. Professioneel onderhoud vereist: Beide soorten apparatuur moeten regelmatig door professionals worden onderhouden om een goede werking en levensduur te garanderen, zoals wettelijk vereist.

Koeling

Koelen is het proces waarbij warmte wordt verwijderd van een ongewenste plaats en wordt verplaatst naar een andere plaats waar het minder storend of onschadelijk is. Het belangrijkste doel is om voedsel vers te houden door koude temperaturen te handhaven die de activiteit van bacteriën in voedsel vertragen. Door deze bacteriële activiteit te vertragen, blijft voedsel langer vers, waardoor bederf wordt voorkomen en de voedselveiligheid wordt gegarandeerd. Koeling speelt daarom een essentiële rol bij het bewaren van voedsel en het voorkomen van door voedsel overgedragen ziekten.

Ventilatie

Ventilatie van woningen werd verplicht na een decreet uitgevaardigd op 24 maart 1982. Volgens deze regelgeving moeten alle woningen die na deze datum gebouwd zijn voorzien zijn van een ventilatiesysteem, of dit nu natuurlijk is of recenter zoals VMC (Ventilation Mécanique Contrôlée). Naast deze wettelijke verplichting speelt ventilatie een essentiële rol in de bescherming van bewoners tegen schadelijke stoffen in de omgevingslucht. Door de lucht regelmatig te verversen, helpt het om een gezond en comfortabel binnenmilieu te behouden door vocht, verontreinigende stoffen en allergenen te verwijderen en tegelijkertijd een betere levenskwaliteit te bevorderen.

ClimaCare

Gratis offerte

Maak een afspraak

We staan tot uw beschikking

Neem vandaag nog contact met ons op om je specifieke wensen te bespreken, een persoonlijke offerte te ontvangen of een afspraak in te plannen. Of je nu een eenvoudige vraag hebt of met ons wilt gaan samenwerken, we zijn er om je bij elke stap te begeleiden.

Service.ClimaCare@outlook.com

+32 488 80 10 60